Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، «حسین بن موسی هرمزی» منجم و ریاضیدان هم نسل با خواجه نصیر در قرن ششم هجری است که بخشی از تاریخ و هویت علمی هرمزگان بشمار می‌رود و نشان‌دهنده پویایی دانش در سده‌های پیشین در این استان است.

او در میناب کنونی می‌زیسته و از جمله کسانی است که خدمات علمی فراوانی به تاریخ دانش در زمین پارسی کرده است و امروز کمتر نامی از او در فضای فکری و اجتماعی هرمزگان به جای مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دکتر منصور فرهادی از چهره‌های برجسته فیزیک هسته‌ای کشورمان که کتاب مردی از دیار هرمزگان را با موضوع بررسی حیات علمی «هرمزی» در دست تدوین دارد، اقدام به راه اندازی بنیاد علمی و تحقیقاتی هرمزی در هرمزگان کرده و این روزها این بنیاد علمی در حال راه‌اندازی و تکمیل دپارتمان‌های تخصصی است.

در گفت‌وگو با دکتر فرهادی از وی درباره کم و کیف ایجاد این بنیاد تحقیقاتی و برنامه‌های آن پرسیدیم.

فارس: هدف اصلی از ایجاد بنیاد تحقیقاتی و علمی هرمزی چیست؟

دکتر فرهادی: هرمزگان دارای پیشینه علمی و فرهنگی غنی است اما کمتر به آن پرداخته شده و نسل جوان امروز ما کمتر با این چهره‌های هویت‌آفرین و ارزشمند تاریخی خود آشنا هستند. یکی از این چهره‌ها «حسین بن موسی هرمزی» است که در سده ششم هجری زندگی می‌کرده و از منجمان و ریاضیدانان مطرح آن دوران بوده و در کتاب «زیج شستکه» گوشه‌هایی از دانش‌ دوران خود را گردآوری کرده است. این دانشمند بخشی از هویت علمی هرمزگان است که با ایجاد یک بنیاد تحقیقاتی و علمی به نام او هم در زمینه گردآوری نخبگان علمی اقدام خواهیم کرد و هم نام این دانشمند هرمزگانی را پرآوازه خواهیم کرد.

فارس: چه گام‌هایی تاکنون در این زمینه انجام شده و چه برنامه‌هایی در دست اقدام است؟

دکتر فرهادی: اولین اقدامی که امسال در قالب این بنیاد علمی و تحقیقاتی انجام خواهیم داد در نظر گرفتن یک جایزه نقدی و یک مدال هرمزی به تأثیرگذارترین فردی که است که کار پژوهشی و مهندسی خاصی در استان انجام داده باشد و سنش زیر 40 سال باشد. این اقدام ما را به سمت و سوی توسعه پژوهش‌های راهبردی در استان سوق می‌دهد و به سبک و سیاق جوایز بزرگ علمی در جهان، سبب انگیزه ویژه‌ای در میان پژوهشگران استان خواهد بود.

فارس: چه دپارتمان‌هایی در این بنیاد در نظر گرفته شده است؟

دکتر فرهادی: دپارتما‌ن‌های نجوم، هوا و فضا، لیزر و ... در این بنیاد تدارک دیده شده که یک انستیتو فیزیک هسته‌ای نیز در دل آن دیده شده است. محققان و پژوهشگران می‌توانند عضو دپارتمان ما بشوند و از کارگاه‌های تخصصی آن و دیگر بخش‌ها استفاده کنند.

فارس: این بنیاد در عرصه همکاری‌های بین المللی نیز فعال خواهد بود؟

دکتر فرهادی: بله. قطعا دانش را نمی‌توان محدودهای به مرزهای جغرافیایی دانست و لذا همکاری‌های علمی متنوعی را با مراکز علمی و پژوهشی دنیا تدارک دیده‌ایم. یکی از پژوهشگران ما اکنون با دانشگاه سلطان قابوس عمان در حال انجام پروژه مشترک علمی است. این بنیاد توانایی پذیرش طرح‌های تحقیقاتی صنایع را نیز داراست که بتواند با بسترهای علمی خود آنها را انجام دهد.

فارس: به نظر می‌رسد این کار در هرمزگان تاکنون نمونه مشابهی نداشته است.

دکتر فرهادی: ما در ذیل این بنیاد علمی و تحقیقاتی، یک خانه نخبگان هرمزی نیز تدارک دیده‌ایم که کانونی برای همگرایی نخبگان علمی استان نیز هست. این خانه تلاش خواهد کرد تا بسترهای توسعه اجتماعی و فکری نخبگان استان را نیز فراهم آورد و بتوانیم در زمینه رشد فکری و اجتماعی نخبگان استان نیز در بستری مناسب اقدام کنیم.

فارس: نوجوانان و بسیاری در هرمزگان در زمینه ابداعات و اختراعات در جشنواره‌های ملی و منطقه‌ای می‌درخشند اما عملا بعد از مدتی از آنها دیگر خبری نمی‌شود. در این زمینه هم می‌توان در قالب بنیاد علمی و تحقیقاتی هرمزی قدمی برداشت؟

دکتر فرهادی: بله. یکی از اولویت‌های ما ایجاد مرکز ابداعات و اختراعات در مجموعه بنیاد علمی و تحقیقاتی هرمزی است. در این مرکز هدف گذاری کرده‌ایم که سالانه تعداد مشخصی از اختراعات ثبت شده نوجوانان و جوانان هرمزگان را مورد حمایت قرار دهیم و حدالامکان در زمینه تجاری سازی آنها اقدام کنیم. 

گفت‌وگو: سعید پیشوایی - ویدیو: حسن عباسی

انتهای پیام/ 88055

 

منبع: فارس

کلیدواژه: استان هرمزگان بنیاد علمی و تحقیقاتی دکتر فرهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۰۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: در فراخوان جدید جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار خواهند آمد و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، یاسین کیخا با اشاره به ذکر آماری در خصوص جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، اظهار کرد: طبق مصوبه هیأت وزیران در سال ۱۴۰۰ تاکنون ۳ فراخوان جذب از سوی بنیاد ملی نخبگان اعلام شده است. فراخوان اول و دوم در سال ۱۴۰۱ اعلام شدند که حدود ۷ هزار نفر ثبت نام کردند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان افزود: بعد از بررسی پرونده‌ها، ارزیابی و معرفی به کانون‌های ارزیابی در سال ۱۴۰۲ به صورت تدریجی انجام شد و در نهایت پرونده ۱۳۷۰ نفر در مجموع تأیید شد. در حال حاضر بیش از هزار نفر تعیین تکلیف و به دستگاه‌های اجرایی معرفی شدند و برای تعدادی هم کد استخدامی صادر شده است.

کیخا در ادامه خاطرنشان کرد: بهمن ماه سال ۱۴۰۲ فراخوان سوم بنیاد ملی نخبگان با حدود ۳ هزار و ۲۱ کدشغل از ۱۸ دستگاه اجرایی اعلام شد که ۲۵ هزار نفر موفق به ثبت نام و تأیید نهایی پرونده خود شدند.

وی به نسبت جنسیتی متقاضیان جذب در دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: در فراخوان اول و دوم حدود ۶۰ درصداز متقاضیان آقا و حدود ۴۰ درصد خانم بودند، ولی در فراخوان سوم نسبت جنسیتی متقاضیان برعکس شد،به طوری که حدود ۶۰ درصد متقاضیان خانم و ۴۰ درصد آقا هستند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در فراخوان اول و دوم میانگین سنی خانم‌ها ۳۵ سال و آقایان ۳۳ سال بود و بیشترین متقاضیان فارغ‌التحصیلان دکتری تخصصی و از استان تهران بودند.

کیخا ضمن اعلام اینکه در فراخوان اول و دوم وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی در بحث جذب نهایی نخبگان معرفی شده نسبت به سایر دستگاه‌ها موفق‌تر عمل کردند، تصریح کرد: بیشترین ظرفیت جذب و کدشغل‌ها در فراخوان سوم مربوط به وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت نیرو وزارت دفاع است. به طور مثال وزارت آموزش و پرورش در فراخوان سوم حدود ۸۰۰ کدشغل اعلام کرده است که نسبت به سایر دستگاه‌ها معنادارتر است.

وی همچنین با اشاره به ذکر آماری در خصوص بیشترین درخواست‌ها نسبت به کدشغل‌های اعلام شده، گفت: به طور مثال سازمان استاندارد ایران فقط ۴ کدشغل اعلام کرده است، ولی مابه ازای هر کدشغل سازمان ۱۳۸ نفر انتخاب اولویت داشتند. بیشترین نسبت انتخاب افراد ما به ازای کدشغل مربوط به سازمان استاندارد ایران و وزارت نفت است.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه در حال برنامه‌یزی هستیم که فراخوان چهارم جذب را بزودی و در مناسب‌ترین زمان اعلام کنیم، گفت: قرار است در این فراخوان علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار بیایند و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج نخبگان
  • خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه