Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس – کرمان؛ مهسا حقانیت: میزگرد فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" با حضور مسعود اشجعی نویسنده و کارگردان فیلم، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری، محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و قاضی محمدامین نخعی با اجرای مهدی حشمتی برگزار شد.

«اشجعی» شناسنامه سینمای کرمان است

مهدی حشمتی از هنرمندان و مجریان مطرح کرمانی اجرای میزگرد  فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" را بر عهده داشت، وی از مسعود اشجعی نویسنده و کارگردان این فیلم به‌عنوان شناسنامه سینمای کرمان نام برد و اظهار کرد: اشجعی ۷ سریال، دو مجموعه انیمیشن، ۶ مستند و ۶ تله فیلم را در کارنامه خود دارد و اشجعی همیشه دغدغه آسیب‌های اجتماعی را داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت فیلم توسط دادگستری در ایران سابقه نداشته

حشمتی در ابتدای این میزگرد از اشجعی خواست تا درباره ساخته جدیدش یعنی فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" صحبت کند.

کارگردان فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" گفت: این فیلم اولین کار سینمایی‌ست که توسط دادگستری ساخته شده و در ایران سابقه نداشته است.

اشجعی ادامه داد: ساخت فیلم با بودجه کمتر از ۵ میلیارد تومان، شوخی‌ست و عوامل فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" در شرایط غیرحرفه‌ای حضور داشتند، اما حرفه‌ای عمل کردند و این فیلم با یک میلیارد تومان ساخته شد.

وی همچنین با قدردانی از تلاش‌های خانواده‌اش برای تولید فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" ابراز داشت: تولید را به شکل خانگی انجام دادیم.

چرا فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" کُمدی‌ست؟

این کارگردان درباره چرایی ساخت فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" در ژانر کمدی بیان کرد: بارها اتفاق افتاده، زمانی که خوب و شاد بوده‌ام، اگر ماشینی جلوی من پیچیده است، او را رد داده‌ام، اما اگر عصبی بوده‌ام، به راننده ماشین روبه‌رو گیر داده‌ام، بنابراین شاد بودن به شکل مشروع و خوب در کاهش وقوع جرم خیلی دخیل است.

اشجعی ادامه داد: موضوع فیلم مرتبط با پرهیز از خشم است و فضای آن هم طنز است به دلیل اینکه فضای طنز در جامعه ما که مشکلات موجب شده مردم تلخ باشند، موجب می‌شود، جذب فیلم شوند و درون‌مایه فیلم را  دریافت کنند و طنز تاثیر بیشتری دارد.

وی با اشاره به اینکه نقش سینما در دنیا بر کسی پوشیده نیست، افزود: وقتی یک فیلم ساخته می‌شود در پلتفرم‌ها و در ویدیو کلوپ‌ها قاچاق می‌شود و ۲۰ میلیون نفر آن را می‌بینند هرچند سودی به ما نمی‌رسد، اما فیلم به صورت گسترده دیده می‌شود و همچنین فیلم‌ها در شبکه‌های ماهواره‌ای هم پخش می‌شود.

این کارگردان کرمانی با اشاره به اینکه ظرفیت سینما برای کاهش وقوع جرم زیاد است، اما استفاده کمی از آن می‌شود، تصریح کرد: جایگاه سینما در بین مسؤولان ما دیده نشده است.

اشجعی با ابراز رضایت از خوش‌رویی، خوش‌برخوردی و نجابت دستگاه قضایی کرمان خاطرنشان کرد: شاید از بیرون این طور به‌نظر نیاید و اینقدر لطافت فرهنگی و نگاه ویژه سینمایی را کمتر کسی از دادگستری انتظار دارد، اما دادگستری کرمان در بین ارگان‌ها در این زمینه پیشگام شده است که جای تقدیر و تشکر دارد.

بیکاری و بی‌پولی جرم‌زاست

وی تصریح کرد: این نگاه خوب دستگاه قضا باید توسط رسانه بازتاب داده شود و مردم این اعتماد و احساس راحتی را نسبت به دادگستری داشته باشند و اعتماد مردم به دادگستری یک سرمایه است و این سرمایه را باید از طریق رسانه به دست بیاوریم.

اشجعی با اشاره به اینکه درون‌مایه فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" در مورد احیای قالی کرمان است، بیان داشت: بخشی از جرایم به علت بی‌پولی و بیکاری است و اگر صنایع دستی را احیا کنیم به کاهش وقوع جرم کمک می‌کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نامگذاری فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" شبیه نام‌گذاری فیلم "دکتر جکیل" و "آقای هاید" است، ابراز داشت: در هر دو فیلم زندگی دوگانه یک آدم را می‌بینیم که خیر و شر هستند و قدری هم شیطنت کرده‌ایم و از شیوه اعلام اسامی متهمان توسط دستگاه قضا بهره برده‌ایم.

 جشنواره‌ها آفتی‌ست که گریبان دستگاه‌ها را گرفته

حشمتی مجری برنامه که از هنرمندان طنزپرداز و صداپیشه چهره مشهور فضای مجازی با عنوان خطوی کرمونی‌ست، در ادامه این میزگرد با اشاره به اینکه مجرمان هم هنر و هم هنرمندان را دوست دارند و نیاز نیست آنها را بیاوریم و خودشان تولیدات هنری دنبال می‌کنند به بیان خاطره‌ای پرداخت.

وی بیان داشت: در یکی از روزها که کلید دفترم را گم کرده بودم و با تعدادی از هنرجویان پشت در ایستاده بودیم، پدر یکی از هنرجویان گفت، در را باز می‌کنم، به شرط اینکه همه از جلوی در کنار بروند.

حشمتی ادامه داد: این آقا به من گفت، خودم دزد بودم و کارم این بود که در خانه‌ها را باز می‌کردم، به او گفتم، حالا چکار می‌کنی و او برایم ماجرای را تعریف کرد که با استفاده از زبان هنر تلنگر خورده است زندگی‌اش متحول شده و توانایی‌اش را در راه خیر استفاده می‌کند.

مجری میزگرد فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" در ادامه با اشاره به اینکه بودجه‌ها به جای اینکه برای تولیدات صرف شود، معمولا برای جشنواره‌هایی خرج می‌شود که خروجی، راندمان و بازدهی ندارد از روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان خواست به این موضوع بپردازد که چگونه می‌توان از این آسیب‌ها جلوگیری کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان اظهار داشت: حوزه تولید کار سختی‌ست و و برگزاری جشنواره کار آسانی است و برگزاری جشنواره‌ها که شامل مواردی مانند اسکان، پذیرایی و تهیه غذا برای شرکت‌کنندگان  می‌شود، آفتی‌ست که گریبانگیر دستگاه‌ها شده است.

محسن روحی ادامه داد: دستگاه قضایی استان کرمان هم می‌توانست بگوید، یک جشنواره با موضوع آسیب‌های اجتماعی برگزار کنیم و ۵۰ نفر شرکت‌کننده به کرمان بیایند و هتل و غذا و بعد هم تقدیر، اما دادگستری استان کرمان با تولید فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" به سمت تولید محتوایی رفته و کار سخت را انتخاب کرده است.

خدمتی که جشنواره‌ها به هتل‌ها کرده‌اند، میراث فرهنگی نکرده است

وی با کنایه به دستگاه‌هایی که جشنواره‌های مختلف را برگزار می‌کنند، ابراز داشت: خدمتی که این دستگاه‌ها با برگزاری جشنواره‌ها به هتل‌های کرمان کردند، میراث فرهنگی نکرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مناسبت‌های مختلف پیش می‌آید، اما برنامه‌هایی نداریم که مردم استفاده کنند و به طور مثال دستگاه‌ها برای هفته دفاع مقدس علاوه بر میثاق با شهدا و گلباران گلزار آیا یک تولید فاخر مثلا در حوزه تئاتر انجام داده‌اند.

فرهنگ؛ پول دارد، اثربخشی ندارد

روحی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: خواهش من این است، مرجعیت فرهنگ و ارشاد را در حوزه فرهنگ و هنر قبول کنیم، زیرا برای همه کارها با متخصصان مشورت می‌کنیم، اما وقتی کار فرهنگی انجام دهیم، خودمان را نیازمند صحبت با دیگران نمی‌دانیم.

وی تصریح کرد: پول در حوزه فرهنگی زیاد است، اما اثربخشی آن کم است زیرا به متخصص مراجعه نمی‌کنیم در حالی که در موسیقی و نمایش و سایر هنرها دارای انجمن‌ها و موسسات تخصصی هستیم و آدم‌هایی داریم که درس خوانده‌اند و یا به شکل تجربی کار کرده‌اند.

روحی با اشاره به اینکه گاهی باید جامعه فرهنگی و هنری را درگیر موضوعات اجتماعی کنیم، اضافه کرد: نیازمند میز رصد فرهنگی در استان کرمان هستیم تا موضوعات را به صورت روزانه رصد کنید.

وی بیان داشت: باید هنرمندان را صدا بزنیم و اگر بتوانیم اطلاعات را به جامعه هنری بدهیم و حساس‌شان کنیم و آنگاه خودشان دنبال تولید می‌روند.

تحلیل یک قاضی از فیلم‌های ده‌نمکی و فرهادی

حشمتی در ادامه برنامه خطاب به قاضی محمدامین نخعی گفت: شخص شما که سال‌ها در این فضا تجربه دارید چقدر به هنر در کاهش آسیب‌ها و جرایم اعتقاد دارید؟

قاضی نخعی اظهار داشت: هنر خیلی بزرگ است و می‌تواند، تحول عظیمی در جوامع به‌وجود آورد و فرصت‌سازی کند و تهدید را تبدیل به فرصت کند.

وی با اشاره به اینکه هنر در پیشگیری از جرم تاثیر دارد، ابراز داشت: به هنرمندان ارادت دارم زیرا کارهای بزرگی می‌کنند، اما هنر یک شمشیر دو لبه است، مثلا ده‌نمکی در اخراجی‌ها یک جوان لاابالی را به تصویر می‌کشد که به جبهه می‌رود و وقتی صدای آهنگران پخش می‌شود، تامل می‌کند و تکان می‌خورد.

نخعی ادامه داد: اما در سوی دیگر اصغر فرهادی در فیلم جدایی نادر از سیمین، زمانی قاضی می‌خواهد نادر را بازداشت کند در ذهن مخاطب این طور شکل می‌گیرد، به ناحق بازداشت می‌کند و ظلم می‌کند، ناگهان صدای اذان به گوش می‌رسد و تنفر به این اقدام قاضی به اذان کمانه می‌کند و در آن لحظه حس خوبی ندارد.

وی با بیان اینکه اعتقاد ما به هنر عمیق است، خطاب به هنرمندان گفت: اگر کار حساب‌شده، دقیق، کارشناسی، روانشناسی و جامعه‌شناسی انجام دهید این کار از نماز شب و عبادت‌های چند ساله چه بسا ارزش بیشتری داشته باشد.

حشمتی پس از سخنان قاضی نخعی اظهار داشت: به تعداد همه آدم‌ها در عالم هنر تحلیل وجود دارد و این یکی از ویژگی‌های هنر است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" کار درستی را انجام دادند که از زبان طنز استفاده کرده‌اند، افزود: طنز تنها موردی است که هم می‌خندیم و هم تفکر می‌کنیم و حتی این خنده، ثابت نیست و ممکن است به گریه هم تبدیل شود.

پخش گسترده فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" در کشور

اما حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی در سخنانی اظهار داشت: دادگستری استان کرمان علاوه بر رونمایی از فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" همچنین کتاب تاریخ عدلیه کرمان را نیز در هفته قوه قضاییه رونمایی کرد.

وی خاطرنشان کرد: پس از هماهنگی‌های لازم به قوه قضاییه اقدام به پخش انبوه فیلم سینمایی "دکتر جیم" و "آقای واو" در کرمان و سطح کشور می‌کنیم.

انتهای پیام/۸۰۰۱۹/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد کرمان میزگرد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فیلم سینمایی استان کرمان جشنواره ها دستگاه ها دکتر جیم آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۰۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان

سیدمحمد هاشمی روز شنبه - ۸ اردیبهشت ماه - در دیدار مدیران و دبیران جشنواره امام رضا (ع) که در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: در دور جدید جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری رضوی چند ایده مرکزی برای این کار وجود داشت که برای تخصصی شدن به سمت کار‌های مردمی و اثرگذار پیش برود.

قائم مقام وزیر فرهنگ افزود: دومین ایده استفاده از چهره‌های فرهنگی و هنری بود که در صدر آن فرهاد قائمیان با تعهد همیشگی و عشق به امام رضا (ع) این مسئولیت را پذیرفتند و اهتمام کامل و ویژه به کار گذاشتند و دیگر افرادی که همت کردند تا جشنواره‌ای برگزار شود و با کارگاه‌ها و رویکرد آموزشی آن دامنه‌های جدیدی در عرصه فرهنگ و هنر شکل بگیرد. با این مجموعه کارها، به این هدف خود نزدیک‌تر شدیم.

وی اضافه کرد: تلاش شد با تجمیع جشنواره‌های همگون و با اهتمام اعضا در بخش‌های سیاستی و اجرایی کار قوام بیشتری پیدا کرده است.

برگزاری جشنواره دینی فیلم رضوان در آبان ۱۴۰۳

هاشمی گفت: اختتامیه اولین فیلم دینی فیلم رضوان آبان ۱۴۰۳با دبیری محمدحسین لطیفی در این دوره از جشنواره رضوی برگزار می‌شود، که امید است نقطه عزیمتی در این کار شود و با این کار ادای دینی در باور‌های دینی مردم کرده باشیم و کار موثری باشد و این رویداد جزو نوآوری‌های جشنواره امام رضا (ع) است.

قائم مقام وزیر فرهنگ گفت: تلاش شده تا خروجی‌های جشنواره‌ها را تا انتها دنبال کنیم تا نتایج اثرگذاری داشته باشد و در خروجی انتهایی کار این نیت را به منصه ظهور برسانیم و به سبد محصولات رویداد‌های مردمی اضافه شود.

وی گفت: راهبری جشنواره دوره بیست و یکم با مدیریت فرهاد قائمیان انجام شده است؛ امسال در کنار دیگر رویدادها، روایت آوای رضوی با حضور هوشنگ جاوید و احمد صبری به دبیری سیدمجتبی ذبیحی در حال انجام است، همچنین جشنواره روستایی رضوی در سطح ملی و به صورت حرفه‌ای با دبیران تراز ملی شکل مطلوبی به خود گرفته است.

فرهاد قائمیان در دیدار مدیران جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما دوست و همراهانی هستیم که فقط به عشق امام رضا (ع) در این جشنواره‌ها هستیم، تا کار‌های بهتری را برای شیفتگان امام هشتم (ع) انجام دهیم.

وی با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره روستایی امام رضا (ع) در روستای کردر گفت: مردمان روستا خانه‌های خود را در اختیار جشنواره و هنرمندان گذاشته بودند. برای مردمی کردن این جشنواره فضایی ایجاد کردیم که مردم بدانند چه نوع فرهنگ رضوی را می‌خواهیم در بین مردم رواج دهیم.

قائمیان گفت: در جشنواره هنر‌های نمایشی اتابک نادری نه فقط برای این جشنواره که همراهی خوبی داشت و نمایش‌ها به استان‌های مختلف به صورت اجرای عمومی برگزار شد تا مردم آشناییت بیشتری داشته باشند.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی امام رضا (ع) با اشاره به دیگر بخش‌های جشنواره گفت: تلاش شد تمام جشنواره‌ها در بین خود مردم باشد و امید است مدیران کل فرهنگ در استان‌ها همراهی خوبی با این رویداد داشته باشند.

وی افزود: امسال با جشنواره فیلم رضوان این بخش از جشنواره امام رضا (ع) هم فعال می‌شود که یک فیلم سینمایی با فرهنگ و نوع نگاه ما به فرهنگ رضوی است. یک فیلم‌نامه از کتاب «از عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده و در راستای فرهنگ امام رضا (ع) است و امید است این فیلم از حیث بزرگی و تاریخی بودن برای سال آینده ساخته شود تا بگوییم جشنواره‌های امام رضا (ع) به اهداف والای خود خواهد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • سمینار تخصصی «هوش مصنوعی مولد در روابط عمومی» در اتاق تبریز برگزار شد